Kip en Champignons in Bladerdeeg met een Mosterdsaus

Kip en Champignons in Bladerdeeg met een Mosterdsaus
Ingrediënten: 100 gram champignons, 1 teentje knoflook, peterselie, 4 vellen bladerdeeg, 1 kipfilet, 1 ei, 1/2 glas witte wijn, 1 eetlepel mosterd, 250 ml slagroom,

Bak in wat olie 100 gram in plakjes gesneden champignons met een klein teentje knoflook. Roerbak dit op een laag vuurtje voor ongeveer 10 minuutjes. Doe er op het laatst na smaak gehakte peterselie bij. Ontdooi 4 velletjes bladerdeeg. Snijd 1 kipfilet in tweeën. Leg elke helft kipfilet op een vel bladerdeeg. Schep hierover het champignonmengsel en dek het weer af op een vel bladerdeeg en vouw de randjes om. Bestrijk het daarna met 1 geklutste eidooier, zo wordt het bladerdeeg mooi goudgeel. Nu kan het in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 20 minuten. De mosterdsaus maak je als volgt: Kook op een laag vuurtje 1/2 glas witte wijn met een eetlepel mosterd. Als je geen alcohol meer ruikt doe je er 250 ml slagroom bij. Laat dit koken op een laag vuurtje. De saus blijft wel dun. Snij de kipfiletpakketjes doormidden. Op een bord schep je wat mosterdsaus en hierop leg je de 2 halve kipfiletpakketjes. Serveer het eventueel met gebakken aardappeltjes. Dit recept heb ik uit de Viva van het kookduo Olde & Faab – Het recept heet in de Viva Marco’s Superkip, maar dit recept ben ik ook tegengekomen in het boek Happy Days met de Naked Chef van Jamie Oliver zelf. Marco is een leerling van Jamie Oliver’s restaurant Fifteen in Amsterdam.


0 reacties op “Kip en Champignons in Bladerdeeg met een Mosterdsaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel