Tagliatelle met Doperwten en Bacon

Tagliatelle met Doperwten en Bacon
Ingrediënten: tagliatelle, 1 ui, 1 teentje knoflook, bakbacon, doperwten, zout, peper, oregano,

Kook de verse tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, dus in kokend water met een beetje zout, 4 minuten. (soms staat er dat je olie bij de pasta moet doen, maar dat is echt niet nodig… zelfs verboden volgens bv Jamie… gewoon goed kokend water is al voldoende om het niet plakkerig te krijgen). Bak in een hete wok zonder olie 1 fijngesneden ui glazig met wat tijm en 1 teentje knoflook. Doe er dan in reepjes gesneden bakbacon bij, ongeveer 4 of 5 plakken. Als dit mooi bruin is doe je er een half pak diepvries doperwten bij. Dit lekker roerbakken, dan op smaak brengen met zout, peper en orgegano. Doe er als laatste tagliatelle door, en warm het geheel even door. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel