Tagliatelle met Doperwten en Bacon

Tagliatelle met Doperwten en Bacon
Ingrediënten: tagliatelle, 1 ui, 1 teentje knoflook, bakbacon, doperwten, zout, peper, oregano,

Kook de verse tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, dus in kokend water met een beetje zout, 4 minuten. (soms staat er dat je olie bij de pasta moet doen, maar dat is echt niet nodig… zelfs verboden volgens bv Jamie… gewoon goed kokend water is al voldoende om het niet plakkerig te krijgen). Bak in een hete wok zonder olie 1 fijngesneden ui glazig met wat tijm en 1 teentje knoflook. Doe er dan in reepjes gesneden bakbacon bij, ongeveer 4 of 5 plakken. Als dit mooi bruin is doe je er een half pak diepvries doperwten bij. Dit lekker roerbakken, dan op smaak brengen met zout, peper en orgegano. Doe er als laatste tagliatelle door, en warm het geheel even door. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat