Romig Rijstgerecht

Rijstgerecht
Een gerecht met vanalles wat in huis was.

Ingrediënten: rijst, 1 paprika, 100 gram ham, knoflook, tijm, 2 uien, 250 gram kastanjechampignons, 2 stengels bleekselderij, 125 ml kookroom light,

Kook de rijst zoals je gewend bent. Bak in de hete olie 1 paprika, in stukjes gesneden, 100 gram ham, doe er een teentje knoflook en wat tijm naar smaak bij. Doe er 2 fijngesnipperde uitjes bij, en doe er ook een blikje gepelde tomaten bij. Dan nog 250 gram kastanjechampignons en 2 fijngesneden stengels bleekselderij. Roerbak dit even goed en doe er dan een half flesje kookroom light bij. Laat dit alles een minuut of 10 op een zacht vuurtje gaar worden. Als de rijst gaar is kan dit door het gerecht geschept worden. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel