Romig Rijstgerecht

Rijstgerecht
Een gerecht met vanalles wat in huis was.

Ingrediënten: rijst, 1 paprika, 100 gram ham, knoflook, tijm, 2 uien, 250 gram kastanjechampignons, 2 stengels bleekselderij, 125 ml kookroom light,

Kook de rijst zoals je gewend bent. Bak in de hete olie 1 paprika, in stukjes gesneden, 100 gram ham, doe er een teentje knoflook en wat tijm naar smaak bij. Doe er 2 fijngesnipperde uitjes bij, en doe er ook een blikje gepelde tomaten bij. Dan nog 250 gram kastanjechampignons en 2 fijngesneden stengels bleekselderij. Roerbak dit even goed en doe er dan een half flesje kookroom light bij. Laat dit alles een minuut of 10 op een zacht vuurtje gaar worden. Als de rijst gaar is kan dit door het gerecht geschept worden. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat