Belgische Chocolademousse

Belgische Chocolademousse
Waarom deze chocolademousse ‘Belgische chocolademousse’ heet? Dit recept komt uit Chocolade zonder Grenzen van de Belgische chocolatier – jean Pierre Wybauw.

Ingrediënten: 100 gram pure chocolade, 120 gram boter, 4 eieren, 125 gram suiker,

Smelt 100 gram pure chocolade. Meng 120 gram zachte boter met de chocolade tot een gladde crème. Breek 4 eieren en hou de dooiers en de eiwitten gescheiden. Klop de eidooiers, en meng het daarna door het chocolademengsel. Klop de eiwitten met 125 gram suiker tot een stevig schuim. Dit kan gewoon met de mixer. Schep de schuim voorzichtig door de chocolade. Je kan het beste de chocolade “ophalen” (scheppende bewegingen, als je gaat roeren, roer je het luchtige uit de schuim. Verdeel de mousse daarna over mooie glazen en zet de glazen voor minstens 2 uur in de koelkast. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat