Bloemkool met Romige Tomatensaus

Bloemkool met Romige Tomatensaus
Ingrediënten: 1 bloemkool, zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, 200 ml gezeefde tomaat, basilicum, peterselie, 125 ml slagroom, geraspte kaas,

Kook 1 in roosjes gesneden bloemkool in ongeveer 20 minuten gaar in kokend water met wat zout. Bak in hete olie 1 fijngesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 200 ml gezeefde tomaten toe. Laat het iets warm worden en doe er naar smaak basilicum en peterselie toe. Voeg 125 ml slagroom toe en laat het op laag vuur iets koken. Schep de bloemkool op een bord en schep de romige tomatensaus erover. Strooi er eventueel geraspte kaas over. Erbij hadden wij mini chorizoworstjes en meringueworstjes en barbecuekrieltjes. Eet smakelijk!


1 reactie op “Bloemkool met Romige Tomatensaus

  1. Platte peterselie is gewoon veel smakelijker dan dat krulspul. Vandaar dat er op diverse culinaire weblogs actie gevoerd is om de platte peterselie terug in het groentenschap te krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat