Bloemkool met Romige Tomatensaus

Bloemkool met Romige Tomatensaus

Ingrediënten: 1 bloemkool, zout, 1 ui, 1 teentje knoflook, 200 ml gezeefde tomaat, basilicum, peterselie, 125 ml slagroom, geraspte kaas,

Kook 1 in roosjes gesneden bloemkool in ongeveer 20 minuten gaar in kokend water met wat zout. Bak in hete olie 1 fijngesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 200 ml gezeefde tomaten toe. Laat het iets warm worden en doe er naar smaak basilicum en peterselie toe. Voeg 125 ml slagroom toe en laat het op laag vuur iets koken. Schep de bloemkool op een bord en schep de romige tomatensaus erover. Strooi er eventueel geraspte kaas over. Erbij hadden wij mini chorizoworstjes en meringueworstjes en barbecuekrieltjes. Eet smakelijk!


1 reactie op “Bloemkool met Romige Tomatensaus

  1. Platte peterselie is gewoon veel smakelijker dan dat krulspul. Vandaar dat er op diverse culinaire weblogs actie gevoerd is om de platte peterselie terug in het groentenschap te krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel