Lasagne met Spinazie

Lasagne met Spinazie
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaat, peper, zout, peterselie, basilicum, oregano, 125 gram blokjes ham, 450 gram spinazie, 100 gram kruidenroomkaas, lasagnebladen, geraspte kaas,

Verhit olie in een steelpan. Bak hierin 1 fijngesnipperde ui en 2 fijngehakte teentjes knoflook. Als de ui zacht is voeg je 1 blik gepelde tomaten toe en breng je het op smaak met peper, zout, peterselie, basilicum en oregano. Laat dit op laag vuur pruttelen. Bak in een andere pan 125 gram blokjes ham. Voeg 450 gram diepvries spinazie toe. Laat dit op laag vuur warm worden. Smelt er vervolgens 100 gram roomkaas met kruiden door. Als de roomkaas gesmolten is schep je een laagje spinazie in een ingevette ovenschaal. Vervolgens een laagje tomatensaus en de lasagne bladen. Daarna weer een laag spinazie, tomatensaus en lasagne bladen enzovoorts. Strooi er geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat