Lasagne met Spinazie

Lasagne met Spinazie
Ingrediënten: 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaat, peper, zout, peterselie, basilicum, oregano, 125 gram blokjes ham, 450 gram spinazie, 100 gram kruidenroomkaas, lasagnebladen, geraspte kaas,

Verhit olie in een steelpan. Bak hierin 1 fijngesnipperde ui en 2 fijngehakte teentjes knoflook. Als de ui zacht is voeg je 1 blik gepelde tomaten toe en breng je het op smaak met peper, zout, peterselie, basilicum en oregano. Laat dit op laag vuur pruttelen. Bak in een andere pan 125 gram blokjes ham. Voeg 450 gram diepvries spinazie toe. Laat dit op laag vuur warm worden. Smelt er vervolgens 100 gram roomkaas met kruiden door. Als de roomkaas gesmolten is schep je een laagje spinazie in een ingevette ovenschaal. Vervolgens een laagje tomatensaus en de lasagne bladen. Daarna weer een laag spinazie, tomatensaus en lasagne bladen enzovoorts. Strooi er geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel