Spitskool uit de Oven

Spitskool uit de Oven
Ingrediƫnten: 1 spitskool, 3 bosuien, zout, peper, 200 gram blokjes ham, 4 eetlepels kookroom, 60 gram geraspte kaas,

Bak in hete olie 1 in reepjes gesneden spitskool tot de spitskool geslonken is. Voeg 3 gesneden bosuien toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep de spitkool in een ingevette ovenschaal. Meng er 200 gram blokjes ham door. Doe in schaaltje 4 eetlepels kookroom en roer er 60 gram geraspte kaas door. Schenk dit mengsel over de spitskool. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Serveer bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!


6 reacties op “Spitskool uit de Oven

  1. Gemaakt vanavond, was heel erg lekker. Ik had geen bosui maar we zijn zelf uien aan het kweken dus hebben daar wat stengels afgeknipt. Ik las op internet dat je die ook kunt eten nooit geweten maar wel logisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat