Spitskool uit de Oven

Spitskool uit de Oven

Ingrediënten: 1 spitskool, 3 bosuien, zout, peper, 200 gram blokjes ham, 4 eetlepels kookroom, 60 gram geraspte kaas,

Bak in hete olie 1 in reepjes gesneden spitskool tot de spitskool geslonken is. Voeg 3 gesneden bosuien toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep de spitkool in een ingevette ovenschaal. Meng er 200 gram blokjes ham door. Doe in schaaltje 4 eetlepels kookroom en roer er 60 gram geraspte kaas door. Schenk dit mengsel over de spitskool. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Serveer bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!


6 reacties op “Spitskool uit de Oven

  1. Gemaakt vanavond, was heel erg lekker. Ik had geen bosui maar we zijn zelf uien aan het kweken dus hebben daar wat stengels afgeknipt. Ik las op internet dat je die ook kunt eten nooit geweten maar wel logisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel