Pannenkoeken

pannenkoeken

Ingrediënten: 400 gram bloem, 4 eieren, 900 ml melk,

Roer 400 gram bloem met een mespunt zout door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en breek 4 eieren er boven. Voeg 400 ml melk toe en roer het geheel met een garde of een mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend 500 ml melk toe. Laat het beslag 30 minuten rusten. Verhit een klontje boter in een pan met antiaanbaklaag en schep met een soeplepel het beslag in de pan en laat het beslag alle kanten uitvloeien,door de pan scheef te houden. Bak de pannenkoeken op een halfhoog vuur aan beide zijden licht bruin. Je kan er natuurlijk nog spek, appels, rozijnen en kaas erbij doen. Je houd de pannenkoeken warm op een bord die je op een pan met kokend water zet.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel