Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese
Ingrediƫnten: 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 wortel, 3 stengels bleekselderij, 2 teentjes knoflook, tijm, 200 gram gehakt, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten, zout, peper, rode wijn, spaghetti,

Bak 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Voeg 1 fijngesnipperde ui, 1 gesneden wortel, 3 gesneden stengels bleekselderij en 2 fijngehakte teentjes knoflook en een beetje tijm toe. Roerbak dit ongeveer 10 minuten. Voeg 200 gram gehakt toe en roerbak dit mee tot het gehakt bruin is. Voeg 1 klein blikje tomatenpuree en 1 blik gepelde tomaten toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper en voeg tevens een flinke scheut rode wijn toe. Laat het geheel op laag vuur pruttelen. Kook ondertussen de spaghetti in kokend water met wat zout. Giet de spaghetti af en roer dit door de saus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat