Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Ingrediënten: 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 wortel, 3 stengels bleekselderij, 2 teentjes knoflook, tijm, 200 gram gehakt, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten, zout, peper, rode wijn, spaghetti,

Bak 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Voeg 1 fijngesnipperde ui, 1 gesneden wortel, 3 gesneden stengels bleekselderij en 2 fijngehakte teentjes knoflook en een beetje tijm toe. Roerbak dit ongeveer 10 minuten. Voeg 200 gram gehakt toe en roerbak dit mee tot het gehakt bruin is. Voeg 1 klein blikje tomatenpuree en 1 blik gepelde tomaten toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper en voeg tevens een flinke scheut rode wijn toe. Laat het geheel op laag vuur pruttelen. Kook ondertussen de spaghetti in kokend water met wat zout. Giet de spaghetti af en roer dit door de saus. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel