Risotto met Doperwtjes en Bacon

Risotto met Doperwtjes en Bacon
Ingrediënten: 1 gesnipperde ui, 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 200 gram risotto rijst, 600 ml bouillon, 50 gram geraspte kaas, 150 gram bacon, tijm, 1 rode paprika, 250 gram doperwten,

Bak in een pan met dikke bodem 1/2 gesnipperde ui, 1/2 gesnipperde rode ui en 2 fijngehakte teentjes knoflook in hete olie. Als de uien zacht zijn dan 200 gram risotto rijst toevoegen. Roer beetje bij beetje ongeveer 600 ml bouillon toe. Voeg als laatste 50 gram geraspte kaas door de risotto. Bak in een hete wok 150 gram in reepjes gesneden bacon tot het goudbruin is. Voeg 1/2 gesnipperde ui, 1/2 gesnipperde rode ui, 1 eetlepel tijm en 1 in blokjes gesneden rode paprika toe. Roerbak ongeveer 5 minuten. Voeg 250 gram diepvries doperwten toe. Warm het geheel goed door en serveer. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat