Broccoli en Salami in Bechamelsaus met Farfalle

Broccoli en Salami in Bechamelsaus met Farfalle
Ingrediënten: 1 broccoli, zout, 2 rode uien, 1 teentjes knoflook, tijm, 75 gram salami, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, peper, nootmuskaat, tomaat, pasta,

Blancheer 1 in roosjes gesneden broccoli in kokend water met wat zout. Bak in hete olie 2 gesnipperde rode uien, 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm. Bak de broccoli en 75 gram salami kort mee. Smelt 50 gram boter in een andere pan. Als de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe en roer tot het een klont wordt. Voeg beetje bij beetje 500 ml melk toe. Blijf goed roeren! Haal de pan van het vuur. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Doe in een ingevette ovenschaal het broccoli mengsel. Leg hierop schijfjes tomaat. Giet de saus erover. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Serveer de broccolischotel met pasta. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat