Broccoli en Salami in Bechamelsaus met Farfalle

Broccoli en Salami in Bechamelsaus met Farfalle

Ingrediënten: 1 broccoli, zout, 2 rode uien, 1 teentjes knoflook, tijm, 75 gram salami, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, peper, nootmuskaat, tomaat, pasta,

Blancheer 1 in roosjes gesneden broccoli in kokend water met wat zout. Bak in hete olie 2 gesnipperde rode uien, 2 fijngehakte teentjes knoflook en wat tijm. Bak de broccoli en 75 gram salami kort mee. Smelt 50 gram boter in een andere pan. Als de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe en roer tot het een klont wordt. Voeg beetje bij beetje 500 ml melk toe. Blijf goed roeren! Haal de pan van het vuur. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Doe in een ingevette ovenschaal het broccoli mengsel. Leg hierop schijfjes tomaat. Giet de saus erover. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Serveer de broccolischotel met pasta. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel