Bloemkool met ham-champignonsaus

Bloemkool met ham-champignonsaus

Ingrediënten: 1 bloemkool, zout, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 250 gram blokjes ham , 200 gram champignons, geraspte belegen kaas,

Kook de bloemkool in water met wat zout. Maak een roux met 50 gram boter en 50 gram bloem, doe dit in een steelpannetje en smelt dit, doe daarna beetje bij beetje 500 ml melk erbij. Goed roeren tot het een gladpapje word. Bak in wat olie 250 gram hamblokjes met 200 gram plakjes champignons. Vet ondertussen een ovenschaal in. Doe in de ovenschaal de goed uitgelekte bloemkool, doe daarna de ham-champignonblokjes erover en dan de roux. Strooi over het geheel nog wat geraspte belegen kaas en wat paneermeel. Lekker met aardappeltjes


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel