Bloemkool met ham-champignonsaus

Bloemkool met ham-champignonsaus
Ingrediënten: 1 bloemkool, zout, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 250 gram blokjes ham , 200 gram champignons, geraspte belegen kaas,

Kook de bloemkool in water met wat zout. Maak een roux met 50 gram boter en 50 gram bloem, doe dit in een steelpannetje en smelt dit, doe daarna beetje bij beetje 500 ml melk erbij. Goed roeren tot het een gladpapje word. Bak in wat olie 250 gram hamblokjes met 200 gram plakjes champignons. Vet ondertussen een ovenschaal in. Doe in de ovenschaal de goed uitgelekte bloemkool, doe daarna de ham-champignonblokjes erover en dan de roux. Strooi over het geheel nog wat geraspte belegen kaas en wat paneermeel. Lekker met aardappeltjes


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat