Sperziebonen met Ontbijtspek, Gemarineerde Schnitzel en Krieltjes

Sperziebonen met Ontbijtspek, Gemarineerde Schnitzel en Krieltjes
Bak de aardappeltjes goudbruin in de croma, en gril de gemarineerde runderschnitzel, gemarineerd in een knoflookmarinade, gekocht bij Keurslager Verwoerd in de passage Corridor te Veenendaal.

Ingredi├źnten: 200 gram sperziebonen, zout, ontbijtspek, tijm, knoflook,

De sperziebonen, ongeveer 200 gram, (hele uit de diepvries, en als je verse hebt alleen afhalen, niet breken dus) kook je eerst beetgaar in kokend water met wat zout. Giet ze dan af en spoel ze af met wat koud water. Pak een plakje gerookt ontbijtspek en leg hierop een stuk of 10 sperzieboontjes en rol het spek er strak om heen, maak zo een aantal pakketjes. Verwarm een beetje olie en doe hierin wat gedroogde tijm en wat fijngehakte knoflookteentjes, leg hierin de sperzieboonrolletjes en bak ze om en om. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat