Kipcurry met Sperziebonen en Cashewnoten

Kip Curry met Sperziebonen en Cashewnoten
Ingredienten: 1 ui, zout, 1 teentje knoflook, gember, 2 pimenten, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel koenjit, 400 ml kokosmelk, 250 ml kippenbouillon, 300 gram kipfilet, 200 gram sperziebonen, 125 gram cashewnoten, 125 ml zure room, koriander, rijst,

Bak een fijn gesnipperde ui met wat zout in wokolie zacht. Doe er dan een fijngehakte teen knoflook bij, een gehakt stukje gember van 2 cm, 2 fijngesneden pimenten (kleine pepertjes), een theelepel ketoembar, komijnpoeder, en koenjit. Even goed roeren en dan een blikje kokosmelk (400 ml) en 250 ml kippenbouillon erbij meng dit goed en doe dan 300 gram in blokjes gesneden kipfilet erbij. Laat dit een minuut of 10 pruttelen en doe dan ongeveer 200 gram sperziebonen erbij. Dit kan nog zo’n 10 minuten meepruttelen. Rooster ondertussen 125 gram cashewnoten in een droge koekenpan. Als de sperziebonen gaar zijn, doe je de cashewnoten, 125 ml zure room en wat koriander erdoor. Even mee warmen. Op het het bord doe je er nog wat koriander bij. Serveer de curry met witte rijst.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel