Kipcurry met Sperziebonen en Cashewnoten

Kip Curry met Sperziebonen en Cashewnoten
Ingredienten: 1 ui, zout, 1 teentje knoflook, gember, 2 pimenten, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel koenjit, 400 ml kokosmelk, 250 ml kippenbouillon, 300 gram kipfilet, 200 gram sperziebonen, 125 gram cashewnoten, 125 ml zure room, koriander, rijst,

Bak een fijn gesnipperde ui met wat zout in wokolie zacht. Doe er dan een fijngehakte teen knoflook bij, een gehakt stukje gember van 2 cm, 2 fijngesneden pimenten (kleine pepertjes), een theelepel ketoembar, komijnpoeder, en koenjit. Even goed roeren en dan een blikje kokosmelk (400 ml) en 250 ml kippenbouillon erbij meng dit goed en doe dan 300 gram in blokjes gesneden kipfilet erbij. Laat dit een minuut of 10 pruttelen en doe dan ongeveer 200 gram sperziebonen erbij. Dit kan nog zo’n 10 minuten meepruttelen. Rooster ondertussen 125 gram cashewnoten in een droge koekenpan. Als de sperziebonen gaar zijn, doe je de cashewnoten, 125 ml zure room en wat koriander erdoor. Even mee warmen. Op het het bord doe je er nog wat koriander bij. Serveer de curry met witte rijst.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat