Risotto met Doperwten en Bacon

Risotto met Doperwten en Bacon
Ingrediƫnten: 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, risotto rijst, groentebouillon, geraspte belegen kaas, zout, peper, munt, 4 plakjes bakbacon, 1 prei, 200 gram doperwten,

Bak in een pannetje een fijngesnipperde rode ui met 1 fijngehakt teentje knoflook glazig in hete olie. Voeg er risotto rijst bij en roer dit goed. Voeg beetje bij beetje groentebouillon toe. Als de risotto klaar is voeg je geraspte belegen kaas, zout, peper en munt toe. Goed doorroeren.

Terwijl je de risotto aan het maken bent. Bak je 4 plakken in reepjes gesneden bakbacon bruin met wat tijm en 1 fijngehakt teentje knoflook in een droge koekepan. Voeg 1 in ringen gesneden prei en 200 gram diepvries doperwten toe. Als de doperwten gaar zijn roer je de risotto door het geheel. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat