Risotto met Doperwten en Bacon

Risotto met Doperwten en Bacon

Ingrediënten: 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, risotto rijst, groentebouillon, geraspte belegen kaas, zout, peper, munt, 4 plakjes bakbacon, 1 prei, 200 gram doperwten,

Bak in een pannetje een fijngesnipperde rode ui met 1 fijngehakt teentje knoflook glazig in hete olie. Voeg er risotto rijst bij en roer dit goed. Voeg beetje bij beetje groentebouillon toe. Als de risotto klaar is voeg je geraspte belegen kaas, zout, peper en munt toe. Goed doorroeren.

Terwijl je de risotto aan het maken bent. Bak je 4 plakken in reepjes gesneden bakbacon bruin met wat tijm en 1 fijngehakt teentje knoflook in een droge koekepan. Voeg 1 in ringen gesneden prei en 200 gram diepvries doperwten toe. Als de doperwten gaar zijn roer je de risotto door het geheel. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel