Oranjekoekjes (Sinaasappelkoekjes)

Oranjekoekjes (Sinaasappelkoekjes)

Ingrediënten: 100 gram boter, 1 sinaasappel, 150 gram zelfrijzend bakmeel,

Meng 100 gram zachte boter met 50 gram suiker. Voeg 2 eetlepels geraspte sinaasappelschil (van 1 sinaasappel) en 150 gram zelfrijzend bakmeel toe. Kneed hiervan een goede deegbal. Verpak de deegbal in huishoudfolie en laat de deegbal een half uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg een aantal balletjes en leg dit op het bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes. Druk de deegballetjes voorzichtig plat. Maak met een vork wat streepjes over het deeg. Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes goed afkoelen op een rooster. Smul ze!


0 reacties op “Oranjekoekjes (Sinaasappelkoekjes)

 1. Hé Hallo Anja,

  Lekkere koekjes heb je gebakken hoor!!
  Ik vond ze echt heerlijk.
  Dat vleugje sinasappel wat je proeft echt heel lekker.
  Ik ga het receptje thuis ook een keertje uit proberen en dan zal ik ze door jou laten proeven.

  Nou meid succes met je website en veel kook en bak plezier

  Bey bey

  Groetjes,

  Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel