Oranjekoekjes (Sinaasappelkoekjes)

Oranjekoekjes (Sinaasappelkoekjes)
Ingrediënten: 100 gram boter, 1 sinaasappel, 150 gram zelfrijzend bakmeel,

Meng 100 gram zachte boter met 50 gram suiker. Voeg 2 eetlepels geraspte sinaasappelschil (van 1 sinaasappel) en 150 gram zelfrijzend bakmeel toe. Kneed hiervan een goede deegbal. Verpak de deegbal in huishoudfolie en laat de deegbal een half uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg een aantal balletjes en leg dit op het bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes. Druk de deegballetjes voorzichtig plat. Maak met een vork wat streepjes over het deeg. Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes goed afkoelen op een rooster. Smul ze!


0 reacties op “Oranjekoekjes (Sinaasappelkoekjes)

 1. Hé Hallo Anja,

  Lekkere koekjes heb je gebakken hoor!!
  Ik vond ze echt heerlijk.
  Dat vleugje sinasappel wat je proeft echt heel lekker.
  Ik ga het receptje thuis ook een keertje uit proberen en dan zal ik ze door jou laten proeven.

  Nou meid succes met je website en veel kook en bak plezier

  Bey bey

  Groetjes,

  Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat