Kip met banaan en spek, met mais, witte bonen en aardappeltjes

Kip met banaan en spek, met mais, witte bonen en aardappeltjes
Ingrediënten: 2 kipfilets. 1 banaan, zout, peper, 100 gram ontbijtspek, 1 klein blikje maïs, 1 klein blikje witte bonen, 250 ml slagroom, witte wijn, munt,

Snij 2 kipfilets open. Leg huishoudfolie over de kipfilets en rol ze met een deegroller platter. Beleg elke kipfilet een 1/2 banaan en klap de kipfilet dicht. Bestrooi met zout en peper. Omwikkel de kipfilets met plakjes ontbijtspek. Doe in een ingevette ovenschaal 1 klein blikje maïs en 1 klein blikje witte bonen. Meng 250 ml slagroom en een scheutje witte wijn door de maïs en witte bonen. Leg hierop de gevulde kipfilets. Zet de ovenschaal ongeveer 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Als het gerecht net uit de oven komt strooi je er nog wat zout, peper en munt over. Serveer met gebakken aardappeltjes. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat