Spaghetti Bolognese Speciale

Spaghetti Bolognese Speciale
Ingrediënten: spaghetti, zout, 250 gram gehakt, 150 gram bakbacon, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 3 stengels bleekselderij, 1 wortel, 4 zongedroogde tomaten, 1 blik gepelde tomaten, zout, peper, oregano, basilicum,

Kook de spaghetti in kokend water met een beetje zout. Bak 250 gram gehakt bruin. Voeg ongeveer 150 gram in reepjes gesneden bakbacon, 2 teentjes fijngehakte knoflook en wat tijm toe. Roerbak kort. Voeg 1 fijngesneden ui, 3 fijngesneden stengels bleekselderij en 1 in plakjes gesneden wortel toe. Roerbak tot de ui zacht is geworden. Voeg 4 fijngehakte zongedroogde tomaten en 1 blik gepelde tomaten toe. Breng op smaak met zout, peper en oregano. Laat dit zachtjes pruttelen. Als de saus klaar is voeg je er een handje verse basilicum toe. Serveer de bolognesesaus met de spaghetti. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat