Spinazie Lasagne

Spinazie Lasagne
Ingrediƫnten: 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 125 gram geraspte kaas, zout, peper, nootmuskaat, 600 gram spinazie, tijm, achterham, mozzarella, lasagnebladen,

Kaassaus: Smelt 50 gram boter en voeg er 50 gram bloem toe. Roer dit goed. Voeg beetje bij beetje 500 ml melk toe. Blijf goed roeren zodat het niet gaat klonteren. Haal de pan van het vuur. Roer er 125 geraspte kaas door. Blijf roeren tot alle kaas gesmolten is. Breng de kaassaus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Roerbak 600 gram spinazie in hete olie tot de spinazie geslonken is. Doe in een ingevette ovenschaal een laagje kaassaus, dan een laagje spinazie en strooi daarover een beetje tijm. Maak dan een laagje van plakjes achterham en leg hier op plakjes mozzarella. Leg hierop de lasagnebladen “verde”. Begin dan weer met de kaassaus enzovoorts. De laatste laag is een laagje lasagne, hierover giet je het laatste beetje kaassaus. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat