Farfalle met Tomaten, Aubergine en Mozzarella

Farfalle met Tomaten, Aubergine en Mozzarella
Ingrediënten: farfalle, zout, 1 aubergine, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 blikken gepelde tomaat, 1 eetlepel balsamico azijn, basilicum, 125 ml slagroom, mozzarella, peper, geraspte kaas,

Kook de farfalle in kokend water met wat zout. Roerbak 1 in blokjes gesneden aubergine ongeveer 5 minuten. Voeg 1 gesnipperde ui en 2 fijngehakte teentjes knoflook toe. Als de ui lichtbruin is voeg je 2 blikken gepelde tomaat, 1 eetlepel balsamico azijn en fijngehakte basilicum toe. Laat deze saus ongeveer 15 minuten pruttelen. Roer op het laatst 125 ml slagroom door de saus en breng het kort aan de kook. Voeg de farfalle en 1 bolletje mozzarella toe. Roer goed zodat de mozzarella goed kan smelten. Breng op smaak met zout en peper. Op je bord kan je er geraspte kaas over doen. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat