Farfalle met Tomaten, Aubergine en Mozzarella

Farfalle met Tomaten, Aubergine en Mozzarella

Ingrediënten: farfalle, zout, 1 aubergine, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 blikken gepelde tomaat, 1 eetlepel balsamico azijn, basilicum, 125 ml slagroom, mozzarella, peper, geraspte kaas,

Kook de farfalle in kokend water met wat zout. Roerbak 1 in blokjes gesneden aubergine ongeveer 5 minuten. Voeg 1 gesnipperde ui en 2 fijngehakte teentjes knoflook toe. Als de ui lichtbruin is voeg je 2 blikken gepelde tomaat, 1 eetlepel balsamico azijn en fijngehakte basilicum toe. Laat deze saus ongeveer 15 minuten pruttelen. Roer op het laatst 125 ml slagroom door de saus en breng het kort aan de kook. Voeg de farfalle en 1 bolletje mozzarella toe. Roer goed zodat de mozzarella goed kan smelten. Breng op smaak met zout en peper. Op je bord kan je er geraspte kaas over doen. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel