Noedels met Paksoi, Varkensvleesreepjes en Pindasaus

Noedels met Paksoi, Varkensvleesreepjes en Pindasaus
Paksoi met vleesreepjes:
Ingrediënten: 200 gram varkensvleesreepjes, 2 eetlepels witte wijn, 4 eetlepels ketjap manis, 1 teentje knoflook, 1/2 Spaanse peper, 1 krop paksoi, 3 bosuien,

Marineer ongeveer 200 varkensvleesreepjes in 2 eetlepels witte wijn, 4 eetlepels ketjap manis en 1 uitgeperst teentje knoflook. Laat dit minstens 10 minuten intrekken. Bak de vleesreepjes in wat hete olie bruin. Voeg 1/2 fijngesneden Spaanse peper, 1 krop gesneden paksoi en 3 gesneden bosuien toe. Roerbak tot de paksoi geslonken is. Voeg de overgebleven marinade toe en roerbak nog een minuut of 3.

Pindasaus:
Ingrediënten: 1 teentje knoflook, 1 rode ui, 1/2 Spaanse peper, 200 gram pindakaas, 150 ml kokosmelk,

Roerbak 1 fijngehakt teentje knoflook met 1 fijngesnipperde rode ui en 1/2 fijngesneden Spaanse peper. Als de ui zacht is voeg je ongeveer 200 gram pindakaas en 150 ml kokoksmelk toe. Blijf goed roeren tot je een gladde saus hebt. Blijft de pindasaus te dik, voeg je er een beetje water door. Laat de pindasaus ongeveer 10 minuten pruttelen op een laag vuur.

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat