Nasi Goreng met Sate en Courgette Zoetzuur

plaatje
Ingrediënten: 2 eetlepels ketjap asin, 1 theelepel sambal, ketoembar, laos, koenjit, gemberpoeder, zout, suiker, 200 gram hamlap, 300 gram rijst, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 prei, 250 gram nasigroenten,

Meng 2 eetlepels zoute ketjap asin met een theelepel sambal, een beetje ketoembar, laos, koenjit, gemberpoeder, zout en suiker. Doe hierin ongeveer 200 gram in reepjes gesneden hamlap en laat dit een paar uurtjes marineren in een goed afgesloten schaaltje in de koelkast. Kook ongeveer 300 gram rijst in kokend water gaar en giet af. Bak in hete wokolie de gemarineerde hamlapjes bruin. Bak in een andere koekepan 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui. Als de dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig zijn kan dit bij de hamlapjes gedaan worden en doe er dan naar smaak wat ketjap asin bij. Voeg 1 fijngesneden prei en 250 gram nasi-groenten toe (zonder de tauge). Roerbak dit ongeveer 5 minuten.Roer de rijst erdoor en roerbak nog 10 minuten. De nasi is erg lekker met satevlees met Conimex milde satesaus en courgette zoetzuur. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat