Nasi Goreng met Sate en Courgette Zoetzuur

Nasi Goreng met Sate en Courgette Zoetzuur

Ingrediënten: 2 eetlepels ketjap asin, 1 theelepel sambal, ketoembar, laos, koenjit, gemberpoeder, zout, suiker, 200 gram hamlap, 300 gram rijst, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 1 prei, 250 gram nasigroenten,

Meng 2 eetlepels zoute ketjap asin met een theelepel sambal, een beetje ketoembar, laos, koenjit, gemberpoeder, zout en suiker. Doe hierin ongeveer 200 gram in reepjes gesneden hamlap en laat dit een paar uurtjes marineren in een goed afgesloten schaaltje in de koelkast. Kook ongeveer 300 gram rijst in kokend water gaar en giet af. Bak in hete wokolie de gemarineerde hamlapjes bruin. Bak in een andere koekepan 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui. Als de dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig zijn kan dit bij de hamlapjes gedaan worden en doe er dan naar smaak wat ketjap asin bij. Voeg 1 fijngesneden prei en 250 gram nasi-groenten toe (zonder de tauge). Roerbak dit ongeveer 5 minuten.Roer de rijst erdoor en roerbak nog 10 minuten. De nasi is erg lekker met satevlees met Conimex milde satesaus en courgette zoetzuur. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel