Pasta Ovenschotel met Chorizo en Courgette

Pasta Ovenschotel met Chorizo en Courgette
Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, 300 gram gehakt, zout, peper, paprikapoeder, 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 blikje tomatenpuree, laurier, 1 courgette, 1/2 rode paprika, 100 gram chorizo, 250 ml crème fraiche, 2 eieren, geraspte kaas,

Kook de macaroni volgens de aanwijzing op de verpakking. Fruit 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe en breng het op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Als het gehakt bruin is voeg je 150 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 klein blikje tomatenpuree, eenzelfde hoeveelheid water en een blaadje laurier toe. Laat dit even pruttelen. Als de macaroni klaar is, giet het af en roer dit door het gerecht. Haal het laurierblaadje eruit. Doe een laagje macaronimengsel in een ingevette ovenschaal. Leg hierop plakjes courgette en plakjes chorizo. Strooi er 1/2 in blokjes gesneden rode paprika, wat kaneel en geraspte kaas over. Herhaal dit nog een keer. Maak in een aparte schaal een saus van 250 ml crème fraiche, 2 eieren en wat geraspte kaas. Meng tot een gladde saus. Giet de saus over de macaronischotel. Strooi er nog wat extra geraspte kaas over. Zet de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat