Donkere Boterkoek

Donkere Boterkoek Donkere Boterkoek

Ingrediënten: 2 eieren, 250 gram lichte basterdsuiker, 250 gram bloem, zout, 250 gram roomboter,

Kluts 2 eieren. Meng de eieren met 250 gram lichte basterdsuiker en 250 gram bloem. Voeg een snufje zout en 250 gram zachte roomboter toe. Mix het tot een glad en soepel beslag. Vet een lage taartvorm in met wat boter. Doe het beslag gelijkmatig in de taartvorm. (je krijgt een gladde bovenkant door met de achterkant van een warme opscheplepel over het deeg te strijken). Bestrijk het deeg met het laatste beetje ei en maak er met een mes bijvoorbeeld een ruitjespatroon in. Zet de taartvorm ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Smul ze!


3 reacties op “Donkere Boterkoek

  1. u kunt de boter koek nog lekkerder krijgen door er citroenrasp erdoor te doen en patent bloem dan krijgt ui de echte boterkoek zoals bij de bakkerij 😉 want dat weet ik toevallig omdat ik een opleiding doe voor bakker en werk in bakkerij

    groetjes rené

  2. met eieren is nieuw voor mij. klinkt als een goed recept , ga ik eens proberen. ik heb zelf net een recept calculator op het web gezet (kijk maar eens op mijn site als je zin hebt).
    groeten
    Carl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel