Pilaf met Kip, cashewnoten en rozijnen geserveerd met Sperziebonen

Pilaf met Kip, cashewnoten en rozijnen geserveerd met Sperziebonen
Ingrediënten: 75 gram cashewnoten, 2 kipfilets, 1 ui, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel gemberpoeder, rijst, 400 ml water, 25 gram rozijnen, zout, peper, sperziebonen,

Rooster in een droge pan 75 gram cashewnoten goudbruin. Haal de cashewnoten vervolgens uit de pan. Verhit wat olie in een pan en bak hierin 2 in blokjes gesneden kipfilets goudbruin. Schep de kipfilet uit de pan als het goudbruin is. Opnieuw wat olie in de pan doen. Bak hierinen 1 gesnipperde ui, met 1 theelepel kerriepoeder en 1 theelepel gemberpoeder. Bak tot de ui zacht is. Voeg 200 gram gekookte rijst toe en bak dit kort mee. Giet 400 ml water erbij en breng het aan de kook. Laat het vervolgens 25 minuten op een laag vuur pruttelen. Voeg de kipfilet, geroosterde cashewnoten en 25 gram rozijnen toe. Warm het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper en serveer met sperziebonen. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat