Pilaf met Kip, cashewnoten en rozijnen geserveerd met Sperziebonen

Pilaf met Kip, cashewnoten en rozijnen geserveerd met Sperziebonen

Ingrediënten: 75 gram cashewnoten, 2 kipfilets, 1 ui, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel gemberpoeder, rijst, 400 ml water, 25 gram rozijnen, zout, peper, sperziebonen,

Rooster in een droge pan 75 gram cashewnoten goudbruin. Haal de cashewnoten vervolgens uit de pan. Verhit wat olie in een pan en bak hierin 2 in blokjes gesneden kipfilets goudbruin. Schep de kipfilet uit de pan als het goudbruin is. Opnieuw wat olie in de pan doen. Bak hierinen 1 gesnipperde ui, met 1 theelepel kerriepoeder en 1 theelepel gemberpoeder. Bak tot de ui zacht is. Voeg 200 gram gekookte rijst toe en bak dit kort mee. Giet 400 ml water erbij en breng het aan de kook. Laat het vervolgens 25 minuten op een laag vuur pruttelen. Voeg de kipfilet, geroosterde cashewnoten en 25 gram rozijnen toe. Warm het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper en serveer met sperziebonen. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel