Oosterse Broccoli met Biefreepjes

Oosterse Broccoli met Biefreepjes
Ingrediƫnten: 250 gram biefreepjes, 6 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels gembersiroop, 2 teentjes knoflook, sambal, djinten, laos, ketoembar, 1 broccoli, zout, 1 piment, koriander, mie,

Een avond van te voren al 250 gram biefreepjes gemarineerd met een zelfgemaakte marinade: Meng 6 eetlepels ketjap manis met 2 eetlepels gembersiroop, doe hierbij nog een klein teentje knoflook (uit de pers) een theelepel sambal, djinten, laos en ketoembar. Goed met de biefreepjes mengen en dan tot het gebruik in een goed afgesloten schaal in de koelkast laten staan. De broccoli moet in roosjes gesneden worden en dan ongeveer 3 minuten in kokend water met wat zout koken. Bak de gemarineerde biefreepjes in een klein beetje olie bruin. Schep het dan uit de pan en doe opnieuw wat olie in de pan en bak hierin een fijngesneden knoflookteentje en 1 fijngesnijden piment (of een Spaanse peper) Daarna kunnen de broccoliroosjes erbij. Als deze even meegebakken zijn kunnen de biefreepjes ook erbij. Even goed doorwarmen. Op je bord strooi je er nog wat koriander over. Lekker met mie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat