Oosterse Broccoli met Biefreepjes

Oosterse Broccoli met Biefreepjes

Ingrediënten: 250 gram biefreepjes, 6 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels gembersiroop, 2 teentjes knoflook, sambal, djinten, laos, ketoembar, 1 broccoli, zout, 1 piment, koriander, mie,

Een avond van te voren al 250 gram biefreepjes gemarineerd met een zelfgemaakte marinade: Meng 6 eetlepels ketjap manis met 2 eetlepels gembersiroop, doe hierbij nog een klein teentje knoflook (uit de pers) een theelepel sambal, djinten, laos en ketoembar. Goed met de biefreepjes mengen en dan tot het gebruik in een goed afgesloten schaal in de koelkast laten staan. De broccoli moet in roosjes gesneden worden en dan ongeveer 3 minuten in kokend water met wat zout koken. Bak de gemarineerde biefreepjes in een klein beetje olie bruin. Schep het dan uit de pan en doe opnieuw wat olie in de pan en bak hierin een fijngesneden knoflookteentje en 1 fijngesnijden piment (of een Spaanse peper) Daarna kunnen de broccoliroosjes erbij. Als deze even meegebakken zijn kunnen de biefreepjes ook erbij. Even goed doorwarmen. Op je bord strooi je er nog wat koriander over. Lekker met mie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel