Varkensfilet met Paksoi en verschillende Paddestoelen

Varkensfilet met Paksoi en verschillende Paddestoelen
Ingrediënten: gemberpoeder, 2 varkensfiletlapjes, 125 gram kastanjechampignoms, 75 gram shiitake, 75 gram oesterzwammen, 150 ml kippenbouillon, 3 eetlepels hoisinsaus, 1 eetlepel maïzena, 1 krop paksoi, rijst,

Verhit olie in een wok met een beetje gemberpoeder. Als de olie heet is doe je er 2 varkensfiletlapjes in reepjes gesneden erbij. Als het vlees bruin is het uit de pan halen. Doe wat nieuwe olie in de pan en bak hierin een half bakje kastanjechampignons, een half bakje shiitake en een half bakje oesterzwammen (alles in plakjes gesneden) Als dit goed geroerbakt is het vlees er weer bij doen en 150 ml kippenbouillon, ongeveer 3 eetlepels hoisinsaus en een eetlepel maïzena. Langzaam de fijngesneden paksoi toevoegen, als de paksoi geslonken is is het gerecht klaar. Lekker met witte & wilde rijst van Lassie. (Klaargemaakt volgens de aanwijzingen op de verpakking)


0 reacties op “Varkensfilet met Paksoi en verschillende Paddestoelen

 1. Meestal kook ik voor een weeshuis volgens mijn vriend, maar we eten er met zn 3-en van en dan hou ik nog wel een kliekje over voor een goede eter, dus voor ongeveer 4 personen!
  (dank je voor het compliment!)

  Anja

 2. Hoi Anja
  Misschien kan je mij helpen ik heb alles gehaald voor dit recept
  maar ik kan geen Hoi Sin Sauce vinden waar vind ik dat of kan ik ook wat anders gebreuken?
  groeten Eric

 3. Hoisin sauce staat meestal in de buurt van de Conimex producten, zit in een potje met een blauw label. Maar misschien ben ik wel een gelukkige met een appie met een groot assortiment. Misschien zou je in plaats van Hoisin saus Ketjap Manis gebruiken. Maar ik weet niet wel effect dat geeft… Gr. Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat