Kip met Cashewnoten

Kip met Cashewnoten

Ingrediënten: 10 eetlepels ketjap manis, 10 eetlepels witte wijn, 1 eetlepel maïzena, 1 theelepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, 1 teentje knoflook, 1 kipfilet, mie, zout, 1 prei, 1 rode paprika, 250 gram champignons, 100 gram cashewnoten,

Maak ‘s ochtends alvast de marinade. Doe 10 eetlepels ketjap manis en dezelfde hoeveelheid witte wijn in een kom. Doe hierbij een eetlepel maïzena, een theelepel sambal en een theelepel gemberpoeder. Pers er ook een teentje knoflook erboven uit. Even goed roeren. Snijd de kipfilet in stukjes en doe dit in de marinade. Doe de deksel op de kom en laat het bv een middag in de koelkast staan (Een kwartier om te marineren is ook voldoende, maar hoe langer hoe lekkerder!) Als je dan gaat koken, laat je de kipfilet uitlekken in een zeef, en vang de marinade op in een kommetje. Maak de mie klaar in kokend water met wat zout. Verhit in de wok olie en bak hierin de gemarineerde kip om en om. Doe hierbij dan een fijngesneden prei, een in reepjes gesneden rode paprika en 250 gram in plakjes gesneden champignons. Even goed roerbakken tot de champignons al hun vocht verloren hebben. Doe dan de marinade erdoor en laat het eventjes op zacht vuur pruttelen tot de mie klaar is. Als de mie klaar is kan dat door het kipmengsel geroerd worden, als laatste doe je er ongeveer 100 gram ongezouten cashewnoten door. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel