Pilav met Chorizo en Doperwten

Pilav met Chorizo en Doperwten

Ingrediënten: rijst, bouillonblokje, 1 ui, 1 teentje knoflook, 250 gram chorizo, laurierblaadje, 1 rode paprika, 2 bosuien, 150 gram doperwten,

Kook de rijst gaar in kokend water met een bouillonblokje. Bak in een beetje olie een gesnipperde ui met wat knoflook glazig. Doe dan de in plakjes gesneden chorizo erbij (250 gram) Leg er een laurierblaadje bij en laat het even rustig staan. Daarna kan er 1 fijngesneden rode paprika, 3 fijn gesneden bosuitjes en ongeveer 150 gram diepvries doperwten. Goed roerbakken. Als de doperwten gaar zijn kan de rijst er doorheen geroerd worden (haal dan wel het laurierblaadje eruit) Nog even lekker doorwarmen. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel