Pilav met Chorizo en Doperwten

Pilav met Chorizo en Doperwten
Ingrediënten: rijst, bouillonblokje, 1 ui, 1 teentje knoflook, 250 gram chorizo, laurierblaadje, 1 rode paprika, 2 bosuien, 150 gram doperwten,

Kook de rijst gaar in kokend water met een bouillonblokje. Bak in een beetje olie een gesnipperde ui met wat knoflook glazig. Doe dan de in plakjes gesneden chorizo erbij (250 gram) Leg er een laurierblaadje bij en laat het even rustig staan. Daarna kan er 1 fijngesneden rode paprika, 3 fijn gesneden bosuitjes en ongeveer 150 gram diepvries doperwten. Goed roerbakken. Als de doperwten gaar zijn kan de rijst er doorheen geroerd worden (haal dan wel het laurierblaadje eruit) Nog even lekker doorwarmen. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat