Zelfgemaakte Chocolademousse

chocolademousse

Dit is het tweede recept wat ik uitprobeer om lekkere chocolademousse te krijgen.

Ingrediënten: 200 gram pure chocolade, 6 eetlepels warm water, 100 gram poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 125 ml slagroom, 2 eieren,

Smelt 200 gram pure chocolade au bain marie (dus in een kom boven een pan met kokend water) Doe er op het laatst 6 eetlepels warm water bij. Voeg 100 gram poedersuiker, een zakje vanillesuiker en 125 ml slagroom bij elkaar en klop de slagroom stijf. Klop 2 eiwitten in een andere schaal stijf. Roer de gesmolten chocolade door het slagroommengsel en spatel dan de eiwitten luchtig door het chocolade-slagroommengsel. Doe dit in mooie schaaltjes of glazen en zet het voor minstens 2 uur in de koelkast.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel