Zelfgemaakte Chocolademousse


Dit is het 2de recept wat ik uitprobeer om lekkere chocolademousse te krijgen.

Ingrediƫnten: 200 gram pure chocolade, 6 eetlepels warm water, 100 gram poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 125 ml slagroom, 2 eieren,

Smelt 200 gram pure chocolade au bain marie (dus in een kom boven een pan met kokend water) Doe er op het laatst 6 eetlepels warm water bij. Voeg 100 gram poedersuiker, een zakje vanillesuiker en 125 ml slagroom bij elkaar en klop de slagroom stijf. Klop 2 eiwitten in een andere schaal stijf. Roer de gesmolten chocolade door het slagroommengsel en spatel dan de eiwitten luchtig door het chocolade-slagroommengsel. Doe dit in mooie schaaltjes of glazen en zet het voor minstens 2 uur in de koelkast.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat