Creme Caramel

Creme Caramel

Ingrediënten: 50 gram suiker, 2 eetlepels water, 4 eieren, 300 ml melk, 25 gram suiker,

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt 50 gram suiker met 2 eetlepels water in een kleine pan met een dikke bodem (bv een steelpannetje) Laat de suiker op laag vuur al roerende smelten en goudbruin kleuren. Schenk als de caramel klaar is het over in de 4 souffleschaaltjes. Klop in een kom 2 eieren en 2 eidooiers (had ik nog over van de chocolademousse 2) en 300 ml melk met 25 gram suiker tot een mooi geheel en schenk dit over in de souffleschaaltjes. Zet de souffleschaaltjes in een grote ovenschaal en vul die ovenschaal met kokend heet water. Doe dit in de oven en laat de crème caramels in ongeveer 30 tot 40 minuten stollen. Als ze klaar zijn moeten ze eerst afkoelen, en als ze genoeg afgekoeld zijn kunnen ze verder afkoelen in de koelkast. Het lekkerst zijn de Crème Caramels als ze een dag hebben gestaan. Voor het opdienen keer je de Crème Caramels om op een mooi bordje.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel