Macaronitaart


Ingrediënten: macaroni, 200 gram blokjes ham, 1 teentje knoflook, tijm, 1 ui, 1 paprika, 250 gram champignons, 250 ml slagroom, 6 eieren, zout, peper, peterselie, gerapste kaas, Italiaanse kruiden,

Macaroni koken zoals je gewend bent. In de olie blokjes ham met wat knoflook en tijm bakken. Doe hierbij een fijngesneden ui, een tomaat, een paprika en fijngesneden champignons bij. Goed roerbakken. Doe de macaroni erbij als het klaar is. Klop in een schaal 250 ml slagroom en 6 eieren, doe hier ook na smaak zout en peper bij en ook peterselie en wat geraspte kaas. Goed roeren. Doe in een ingevette taart vorm het groente-macaroni mengsel. Giet hierover het room-eimengsel. Even roeren zodat het mengsel er helemaal door is. Doe over de taart nog wat geraspte taart en wat Italiaanse kruiden. Dit moet ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.


2 reacties op “Macaronitaart

  1. Dit heb ik een lange tijd geleden gemaakt en toen was ik nog niet echt precies met de hoeveelheden.

    Meestal gebruik ik een 1/2 pak macaroni. Het is soms gokken wat de goede verhouding is.

    Hoeveelheid ham is 200 gram, hoeveelheid champignons is 250 gram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat