Appels uit de oven

Appels uit de oven
Ingrediënten: 4 appels, 4 volkoren beschuiten, 50 gram suiker, 1 eetlepel kaneel, 100 gram boter, 50 gram rozijnen,

4 Jonagold appels schillen, de klokhuizen verwijderen en in blokjes snijden. De appels ongeveer 10 minuten koken in een laagje water op laag vuur. Moet geen moes worden! In een kommetje verkruimel je 4 volkoren beschuiten, hierbij doe je 50 gram suiker en een flinke eetlepel kaneel (of zoveel je lekker vindt). Hierbij doe je 100 gram gesmolten boter. Giet de appels af en doe ze in een beboterde ovenschaal, doe hierbij 50 gram gewassen rozijnen en het beschuitmengsel. Dit moet ongeveer 5 minuten in de oven op 200 graden.


1 reactie op “Appels uit de oven

  1. Ik heb het geprobeerd, het was HEERLIJK…
    Volgende keer doe ik iets meer beschuit en de andere ingredienten.
    Want dat is zo lekker knapperig.
    En zo lekker snel klaar, heb je iets nieuws, willen ze het ook zo gauw mogelijk proeven.

    Groetjes, Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat