Pasta met Gorgonzola, Peer en Pecannoten

Pasta met Gorgonzola, Peer en Pecannoten
Ingrediƫnten: tagliatelle, 2 bosuien, 1 teentje knoflook, 250 ml slagroom, 1 glas witte wijn, 150 gram gorgonzola, 100 gram pecannoten, 2 peren, peper, peterselie,

Bak 2 fijngesneden bosuitjes in wat olie met 1 fijngehakt teentje knoflook knoflook ongeveer voor 3 minuten. Doe er dan 250 ml slagroom bij, een glas witte wijn en 150 gram stukjes gorgonzola. Laat de gorgonzola op een laag vuur smelten in de slagroom-witte wijn saus. Kook ondertussen de Tagliatelle gaar met wat zout in kokend water. Hak 100 gram pecannoten fijn, en schil 2 handperen en snijd ze in blokjes. Als de gorgonzola gesmolten is doe je er na smaak nog wat gemalen zwarte peper bij. Daarna doe je de tagliatelle er door. Zet het vuur uit en doe dan de gehakte pecannoten en de blokjes peer erbij. Even goed husselen en als laatste wat peterselie er over heen strooien (ps de peer haalt de machtige smaak van de gorgonzola weg, echte aanrader dus omdat er in te doen).


0 reacties op “Pasta met Gorgonzola, Peer en Pecannoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat