Pasta met Gorgonzola, Peer en Pecannoten

Pasta met Gorgonzola, Peer en Pecannoten

Ingrediënten: tagliatelle, 2 bosuien, 1 teentje knoflook, 250 ml slagroom, 1 glas witte wijn, 150 gram gorgonzola, 100 gram pecannoten, 2 peren, peper, peterselie,

Bak 2 fijngesneden bosuitjes in wat olie met 1 fijngehakt teentje knoflook knoflook ongeveer voor 3 minuten. Doe er dan 250 ml slagroom bij, een glas witte wijn en 150 gram stukjes gorgonzola. Laat de gorgonzola op een laag vuur smelten in de slagroom-witte wijn saus. Kook ondertussen de Tagliatelle gaar met wat zout in kokend water. Hak 100 gram pecannoten fijn, en schil 2 handperen en snijd ze in blokjes. Als de gorgonzola gesmolten is doe je er na smaak nog wat gemalen zwarte peper bij. Daarna doe je de tagliatelle er door. Zet het vuur uit en doe dan de gehakte pecannoten en de blokjes peer erbij. Even goed husselen en als laatste wat peterselie er over heen strooien (ps de peer haalt de machtige smaak van de gorgonzola weg, echte aanrader dus omdat er in te doen).


0 reacties op “Pasta met Gorgonzola, Peer en Pecannoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel