Zelfgemaakte Tomatensoep

Zelfgemaakte Tomatensoep

Ingrediënten: 1 wortel, 1 ui, 1 teentje knoflook, basilicum, 2 blokjes kippenbouillon, 2 eieren, 125 ml slagroom, 1 theelepel rode wijnazijn, 1 liter water, 750 gram tomaten, zout, peper, basilicum,

Verhit een flinke scheut olie en bak hierin de 1 geraspte wortel, 1 gesnipperde ui, 1 fijngehakt teentje knoflook en fijngehakte basilicum. Bak dit in ongeveer 20 minuten op een laag vuur gaar Voeg bij de wortel-ui mengsel 2 blokjes kippenbouillon, 1 liter water en 750 gram in stukjes gesneden tomaten erbij. Warm dit in ongeveer 30 minuten goed door. Maak ondertussen het roommengsel klaar. Splits 2 eieren. Doe de eidooiers in een kommetje voeg 125 ml slagroom en een theelepel rode wijnazijn toe. Roer dit mengsel goed. Als de soep goed warm is pureer je de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Haal de soep van het vuur af. Voeg het roommengsel toe. Strooi er op je bord nog wat basilicum. Serveer met ciabatta. Eet smakelijk!


1 reactie op “Zelfgemaakte Tomatensoep

  1. Heerlijk!
    Dit was de eerste keer dat ik zelf soep maakte en ga m meteen nog een keer maken.
    Perfecte combinatie. Vooral de room op het eind met een blladje basilicum heeft iedereen doen smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel