Kip en Prei taart

Kip en Prei taart Kip en Prei taart

Ingrediƫnten: 2 kipfilets, 3 prei, 1 wortel, 3 stengels bleekselderij, tijm, 2 eetlepels bloem, 1 glas witte wijn, 300 ml melk, 1 glas water, 1 saucijs, bladerdeeg, 1 ei,

Bak 2 in blokjes gesneden kipfilet goudbruin in olie. Voeg 3 in ringen gesneden prei, 1 gesneden wortel, 3 gesneden stengels bleekselderij en naar smaak wat tijm toe. Laat dit op een laag vuur ongeveer 15 minuten bakken. Zet het vuur weer hoger en voeg 2 eetlepels bloem toe. Roerbak kort. Voeg dan beetje bij beetje 1 glas witte wijn, 300 ml melk en een glas water toe. Roer dit goed. Laat het dan 30 minuten pruttelen op een laag vuur. Ontvel 1 saucijs en draai van het worstvlees balletjes. Bekleed een ingevette taartvorm met bladerdeeg. Schep hier kipmengel in en leg hierop de balletjes saucijs. Leg over de vulling bladerdeeg zodat je niets van de vulling meer kan zien.Bestrijk het bladerdeeg met een geklutst ei. Zet de taartvorm in ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat