Macaroni Bolognese

Macaroni Bolognese

Ingrediënten: macaroni, 10 plakjes bacon, rozemarijn 1 ui, 1 teentje knoflook, 300 gram gehakt, 1 glas rode wijn, 1 blik gepelde tomaat, 1 blikje tomatenpuree, oregano, zout, peper, geraspte kaas, basilicum,

Kook de macaroni zoals staat aangegeven op de verpakking. Bak 10 plakjes bacon met wat rozemarijn knapperig in olie. Voeg 1 gesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook toe tot de ui zacht is. Voeg 300 gram gehakt toe en bak het gehakt bruin. Voeg een glas rode wijn toe en laat de wijn iets inkoken. Voeg een blik gepelde tomaten, een blikje tomatenpuree en naar smaak oregano toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep de macaroni het bord en schep de saus erover. Strooi er nog geraspte kaas en basilicum over. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel