Chocoladekoekjes met zachte chocoladevulling

Chocoladekoekjes met zachte chocoladevulling

Ingrediënten: 140 gram boter, 140 gram suiker, 2 eieren, 225zelfrijzend bakmeel, 30 gram cacaopoeder, chocolade,

Mix 140 gram boter met 140 gram suiker tot een romige bleke massa. Doe er 2 eidooiers bij, mix kort en voeg daarna 225 gram zelfrijzend bakmeel en 30 gram cacaopoeder. Kneed dit tot een grote bal en leg de deegbal ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Rol het deeg goed uit en steek er ronde vormen uit. Leg dit op een ingevette bakplaat (of een bakplaat bekleed met bakpapier). Leg op elk stukje deeg een stukje chocolade (melk, puur of wit) en daarover nog een stukje deeg. Druk het deeg goed aan. Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten.

Van het deeg wat er over blijft maak je nog gewone chocoladekoekjes! Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel