Chocoladekoekjes met zachte chocoladevulling

Chocoladekoekjes met zachte chocoladevulling
Ingrediƫnten: 140 gram boter, 140 gram suiker, 2 eieren, 225zelfrijzend bakmeel, 30 gram cacaopoeder, chocolade,

Mix 140 gram boter met 140 gram suiker tot een romige bleke massa. Doe er 2 eidooiers bij, mix kort en voeg daarna 225 gram zelfrijzend bakmeel en 30 gram cacaopoeder. Kneed dit tot een grote bal en leg de deegbal ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Rol het deeg goed uit en steek er ronde vormen uit. Leg dit op een ingevette bakplaat (of een bakplaat bekleed met bakpapier). Leg op elk stukje deeg een stukje chocolade (melk, puur of wit) en daarover nog een stukje deeg. Druk het deeg goed aan. Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten.

Van het deeg wat er over blijft maak je nog gewone chocoladekoekjes! Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat