Boontjesgehakt met Zilvervliestrijst

Boontjesgehakt met Zilvervliestrijst
Ingrediënten: zilvervliestrijst, 300 gram sperziebonen, 200 gram gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 blokje runderbouillon, 200 ml slagroom, 2 eieren, 30 gram pijnboompitten,

Kook zilvervliestrijst volgens de aanwijzing volgens de verpakking. Blancheer 300 gram sperziebonen in kokend water. Giet de sperziebonen af en spoel ze af met koud water. Bak 200 gram gehakt bruin. Voeg 1 gesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook toe en roerbak tot de ui zacht is. Verkruimel er 1 blokje runderbouillon boven uit en roerbak kort mee. Meng in een kom 200 ml slagroom met 2 eieren. Voeg 30 gram pijnboompitten en de sperziebonen bij het gehakt en schep alles vervolgens in een ingevette ovenschaal. Giet het slagroommengsel erover. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden. Eet smakelijk!


0 reacties op “Boontjesgehakt met Zilvervliestrijst

  1. De ingredienten van dit gerecht zijn:
    400 gram rundergehakt, 400 gram sperzieboontjes, 1 ui, 1 bouillonblokje, 50 gram pijnboompitten (maar als je een zakje van 65 gram hebt is het ook prima) 2 eieren en 200 ml slagroom en natuurlijk rijst.

    Succes met het maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat