Boontjesgehakt met Zilvervliestrijst

Boontjesgehakt met Zilvervliestrijst

Ingrediënten: zilvervliestrijst, 300 gram sperziebonen, 200 gram gehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 blokje runderbouillon, 200 ml slagroom, 2 eieren, 30 gram pijnboompitten,

Kook zilvervliestrijst volgens de aanwijzing volgens de verpakking. Blancheer 300 gram sperziebonen in kokend water. Giet de sperziebonen af en spoel ze af met koud water. Bak 200 gram gehakt bruin. Voeg 1 gesnipperde ui en 1 fijngehakt teentje knoflook toe en roerbak tot de ui zacht is. Verkruimel er 1 blokje runderbouillon boven uit en roerbak kort mee. Meng in een kom 200 ml slagroom met 2 eieren. Voeg 30 gram pijnboompitten en de sperziebonen bij het gehakt en schep alles vervolgens in een ingevette ovenschaal. Giet het slagroommengsel erover. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden. Eet smakelijk!


0 reacties op “Boontjesgehakt met Zilvervliestrijst

  1. De ingredienten van dit gerecht zijn:
    400 gram rundergehakt, 400 gram sperzieboontjes, 1 ui, 1 bouillonblokje, 50 gram pijnboompitten (maar als je een zakje van 65 gram hebt is het ook prima) 2 eieren en 200 ml slagroom en natuurlijk rijst.

    Succes met het maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel