Twee Noten Chocoladetaart

Twee Noten Chocoladetaart Twee Noten Chocoladetaart

Ingrediënten: 150 gram walnoten, 150 gram amandelen, 300 gram pure chocolade, 1 theelepel cacaopoeder, 6 eieren, zout,

Bekleed de bodem van het bakblik met een stuk bakpapier. Hak 150 gram walnoten en 150 gram amandelen fijn in een keukenmachine. Hak daarna 300 gram pure chocolade met een theelepel cacaopoeder in de keukenmachine. Schep dit mengsel in een kom. Mix in een andere kom 250 gram boter met 100 gram suiker tot een bleke luchtige massa. Doe er 1 voor 1 6 eierdooiers door. Schep de noten en chocolade door. Klop in een andere kom 6 eiwitten met een beetje zout tot het schuim en het in stijve pieken blijft staan. Spatel het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel. Giet het mengsel over in het bakblik. Bak de taart ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven op 160 graden (hetelucht). Om te testen of de taart gaar is kan je er een cocktail prikker of een mes in steken. Als de prikker schoon blijft is de taart klaar. Laat de taart goed afkoelen in de vorm. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

basilicum basterdsuiker bloem bosui boter bouillon champignons chilisaus chocolade courgette doperwten eieren gehakt gemberpoeder ham kaas kaneel ketjap manis kipfilet knoflook kookroom melk mosterd mozzarella nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika pasta peterselie prei rijst rode ui rode wijn sambal schnitzel sla sojasaus sperziebonen spinazie suiker tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui Veenendaal witte wijn wortel