Twee Noten Chocoladetaart

Twee Noten Chocoladetaart Twee Noten Chocoladetaart

Ingrediƫnten: 150 gram walnoten, 150 gram amandelen, 300 gram pure chocolade, 1 theelepel cacaopoeder, 6 eieren, zout,

Bekleed de bodem van het bakblik met een stuk bakpapier. Hak 150 gram walnoten en 150 gram amandelen fijn in een keukenmachine. Hak daarna 300 gram pure chocolade met een theelepel cacaopoeder in de keukenmachine. Schep dit mengsel in een kom. Mix in een andere kom 250 gram boter met 100 gram suiker tot een bleke luchtige massa. Doe er 1 voor 1 6 eierdooiers door. Schep de noten en chocolade door. Klop in een andere kom 6 eiwitten met een beetje zout tot het schuim en het in stijve pieken blijft staan. Spatel het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel. Giet het mengsel over in het bakblik. Bak de taart ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven op 160 graden (hetelucht). Om te testen of de taart gaar is kan je er een cocktail prikker of een mes in steken. Als de prikker schoon blijft is de taart klaar. Laat de taart goed afkoelen in de vorm. Smul ze!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Woordensoep

appel appels appelstroop azijn bakpoeder balsamico azijn basilicum basterdsuiker bieslook bladerdeeg bleekselderij bloem bloemkool bosui boter bouillon broccoli cacaopoeder cashewnoten champignons cherrytomaat chilisaus chocolade chorizo citroensap courgette creme fraiche doperwten eieren gehakt gemberpoeder gezeefde tomaat ham hamlap honing kaas kaneel kapucijners kastanjechampignons kerriepoeder ketjap manis ketoembar kipfilet kippenbouillon knoflook kokosmelk komijnpoeder kookroom koriander kruidnagelpoeder laurier maizena melk mosterd mozzarella noodles nootmuskaat ontbijtspek oregano paneermeel paprika paprikapoeder pasta pesto peterselie peultjes prei rauwe ham rijst rode ui rode wijn roomboter rozemarijn rozijnen rundvlees salami salie sambal schnitzel sjalotje sla slagroom sojasaus sperziebonen spinazie suiker tauge tijm tomaat tomatenketchup tomatenpuree ui vanillesuiker Veenendaal witte wijn wortel wraps zelfrijzend bakmeel zoete chilisaus zongedroogde tomaat